Nyheter

Anne-Karin Rime er valgt til leder i Akademikerne helse

Leder og nestleder bytter roller i helseutvalget. Rune Frøyland er valgt til nestleder.

Anne-Karin Rime er valgt til leder i Akademikerne helse
Ny leder for Akademikerne helse Anne-Karin Rime. Foto: Legeforeningen
04. november, 2022 – Oppdatert 14. november, 2022

– Jeg er takknemlig for tilliten. Arbeidet i utvalget er et lagarbeid, og jeg gleder meg til å lede det. Vi skal jobbe for å videreutvikle avtalene våre i sykehusene og sikre gode partsrelasjoner, sier Anne-Karin Rime som ble valgt til leder ved akklamasjon i utvalgsmøtet fredag.

Rime er president i Legeforeningen og var tidligere nestleder i utvalget. Psykologforeningens Rune Frøyland har vært leder i Akademikerne helse siden 2005 og er nå valgt til nestleder i utvalget.

– Jeg er glad for at Rune vil fortsette som co-pilot og sikre kontinuitet. Det er viktig for arbeidet i utvalget, sier Rime.

Rune Frøyland går av som leder etter 17 år.

– Utvalget har fått ny og solid leder. Jeg er takknemlig og stolt over å fortsette i ledelsen av helseutvalget, sier Frøyland.

Rime og Frøyland er valgt for perioden 2022 – 2024.

Akademikerne helse er hovedsammenslutningens forhandlingsutvalg i sykehussektoren. Utvalget inngår sentrale avtaler med Spekter, på vegne av de over 25 000 medlemmer, om hvordan lokale forhandlinger skal gjennomføres.

Akademikerne helse jobber for at det sentrale avtaleverket utvikles videre for å gi gode vilkår for pasientbehandling og for å ivareta de ansatte. Lønn skal kunne brukes aktivt for å rekruttere og beholde viktig kompetanse i sykehusene.