Nyheter

Prideparaden 2023: Gå med oss!

Akademikerne deltar i paraden for å feire skeiv kjærlighet og mangfold. Velkommen til skeive og streite medlemmer, tillitsvalgte og ansatte!
Prideparaden 2023: Gå med oss!
Akademikerne har deltatt i prideparaden flere ganger før. Her fra 2019. Foto: Akademikerne
24. april, 2023 – Oppdatert 03. juli, 2023

Oslo Pride er Norges største festival for lhbt+. Formålet med festivalen er å synliggjøre skeiv kultur og retten til å være den man er. 

Paraden er det store høydepunktet under festivalen med fest, musikk og kostymer, men er også preget av et alvor.

Som en arbeidstakerorganisasjon og samfunnsaktør er det viktig for Akademikerne å støtte opp om et ikke-diskriminerende samfunn der alle opplever respekt uavhengig av kjønnsidentitet og legning, og spesielt at arbeidslivet er en trygg arena for alle.

Medlemmer, tillitsvalgte og ansatte i foreningene er hjertelig velkomne til å gå under Akademikernes fane. Vi håper vi ser dere der!

I år går paraden lørdag 1. juli. Akademikerne går som nummer 41 i paraden, rett etter London pub. Legeforeningen og Psykologforeningen følger etter som nummer 42 og 43. Oppmøte er kl 12 i Grønlandsleiret. Vi skal stille opp på venstre side. Når dere kommer til Grønlandsleiret vil dere se skilt ved siden av veien som viser hvor vi skal stå.

Paraden går kl 13 gjennom byen og ender på Rådhusplassen.

Hjelp oss gjerne med å spre facebookarrangementet og denne saken slik at flere har sjansen til å gå med oss. Ingen er fri før alle er fri!

Mer praktisk info om paraden finner du her.