Nyheter

Leborg og Løkholm skal lede Akademikerne kommune

Tonje Leborg er gjenvalgt som leder og Sigurd Løkholm er valgt til nestleder i Akademikerne kommune. Erik Graff går av som nestleder etter åtte år.

Leborg og Løkholm skal lede Akademikerne kommune
Lektorlagets Tonje Leborg tar fatt på sin andre periode som leder for utvalget.
07. november, 2022 – Oppdatert 14. november, 2022

– Jeg er veldig glad og takknemlig for å bli valgt til en ny periode som leder for Akademikerne kommune, sier Tonje Leborg. 

Leborg har vært leder i to år og til sammen syv års fartstid i utvalget. Hun kommer fra Lektorlaget der hun har vært ansatt siden 2014. Hun har tidligere jobbet mange år som lektor og har hovedfag i historie fra Universitetet i Oslo. 

– Forrige periode var preget av koronarestriksjoner, og nå er vi inne i krevende økonomiske tider. Det er viktigere enn noen gang at høy kompetanse skal lønne seg, sier hun. 

Alle medlemmene bortsett fra lektorene og de ansatte i Oslo kommune har lokale, kollektive lønnsforhandlingene i den enkelte kommune, fylkeskommune og kommunale foretak. 

Erfaringene etter flere år med lokale forhandlinger er at medlemmene har fått en bedre lønnsutvikling. Det er Leborg som er forhandlingsleder for Akademikerne i KS-området.

– Det er viktig å jobbe for å videreutvikle lønnssystemet vårt. Det gir kommunene handlingsrom til å rekruttere og beholde de riktige menneskene, slik at innbyggerne får tjenester av høy kvalitet. Samtidig skal vi fortsette kampen for at også lektorene skal få et lønnssystem som sørger for at skolen blir en attraktiv arbeidsplass for de med høy utdannelse, til beste for elevene.

Ny forhandlingsleder i Oslo

Sigurd Løkholm i Samfunnsøkonomene er valgt til ny nestleder i utvalget. Han er generalsekretær i Samfunnsøkonomene og utdannet jurist. 

Sigurd Løkholm
Ny nestleder i Akademikerne kommune Sigurd Løkholm fra Samfunnsøkonomene.

– Det er med ydmykhet jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven som nestleder i utvalget og forhandlingsleder for oslomedlemmene, sier Sigurd Løkholm. 

Erik Graff fra Juristforbundet går av som nestleder og forhandlingsleder for medlemmene i Oslo kommune etter åtte år. 

– Å få gjennomslag for lokale, kollektive forhandlinger i Oslo kommune er en stor og viktig oppgave i utfordrende tider. Valget av Sigurd Løkholm til å ta over stafettpinnen er riktig. Han kommer inn i vervet med ny energi og giv til å fortsette det spennende og krevende arbeidet. Jeg ønsker ham lykke til, sier Graff.