Nyheter

Ny forhandlingssjef i Akademikerne

Anette Bjørlin Basma er ansatt som ny forhandlingssjef i Akademikerne og tar fatt på jobben fra januar.

Ny forhandlingssjef i Akademikerne
- Det er avgjørende å følge med på og å tilpasse seg endringene i arbeidslivet, og da er Akademikerne riktig sted å være, sier den nye forhandlingssjefen.
06. januar, 2021 – Oppdatert 06. januar, 2021

Bjørlin Basma er utdannet jurist og har i løpet av karrieren jobbet både i privat og offentlig sektor med arbeidsrett og tilgrensende områder som jurist og advokat. Hun startet i Akademikerne høsten 2015 som seniorrådgiver og har blant annet hatt ansvaret for oppfølgingen av det statlige tariffområdet. 

Forhandlingssjefen i Akademikerne leder sekretariatets oppfølging av tariffarbeidet, og koordinerer de ulike tariffområdene. Dette innebærer blant annet å bidra til utvikling av tariffavtaler og rammevilkårene for medlemsforeningenes medlemmer.

Anette Bjørlin Basma
Jurist Anette Bjørlin Basma er ny forhandlingssjef i Akademikerne

Arbeidsoppgavene er i skjæringspunktet mellom jus og politikk, noe som motiverer den nye forhandlingssjefen.

- Det er en spennende stilling hvor man kommer tett på tariffarbeidet og ikke minst treparts- og topartssamarbeidet i arbeidslivet. Jeg ser frem til å bidra til å styrke og tilrettelegge for gode rammevilkår for høyt utdannede i årene fremover i tett samarbeid med Akademikernes forhandlingsledere i de ulike tariffområdene samt Akademikernes styre, sier Bjørlin Basma.

Må være relevante i fremtiden

Etter et hektisk annerledesår er det viktig å se fremover. Arbeidslivet er i stadig endring og endringene skjer raskere enn før. 

- Det er avgjørende å følge med på og å tilpasse seg endringene i arbeidslivet, og da er Akademikerne riktig sted å være. Som en av arbeidslivets parter er det viktig å være relevante, også for neste generasjons arbeidstakere.

Bjørlin Basma overtar stillingen etter Odd Håker som nylig gikk av med pensjon etter over 23 år i jobben.

LES OGSÅ: