Nyheter

Er bekymret for situasjonen i kommunene – ber om møte med statsministeren

KS og arbeidstakerorganisasjonene er bekymret for koronapressede kommuner og de ansatte. Sammen ber de om et møte med statsministeren.

Er bekymret for situasjonen i kommunene – ber om møte med statsministeren
Leder i Akademikerne kommune Jan Olav Birkenhagen mener presset på de kommuneansatte er stort under pandemien. Foto: Thomas Eckhoff
17. september, 2020 – Oppdatert 17. september, 2020

Koronapandemien setter kommunene og fylkeskommunene i en presset situasjon. De skal sørge for godt smittevern, både for innbyggere og ansatte. Samtidig skal kommunene sørge for at innbyggerne får et normalt tjenestetilbud i en ekstraordinær tid. På noen områder må de også gi et styrket eller annerledes tilbud. 

- Kommunene og medlemmene våre gir tilbakemeldinger på at de opplever arbeidshverdagen og situasjonen som svært presset, sier Jan Olav Birkenhagen, leder i Akademikerne kommune.

Akademikerne, LO, Unio, YS og KS går sammen og ber om et møte med statsminister Erna Solberg.

Organisasjonene har jevnlig møter med flere fagstatsråder, men situasjonen har tilspisset seg og ser nå behovet for å snakke med statsministeren, kommunalministeren, finansministeren og flere fagstatsråder. 

- Vi har med glede lagt merke til at regjeringen setter pris på jobben som gjøres ute i hele landet, og vi er innstilt på å sørge for et godt tilbud til landets innbyggere fremover. Men for å sikre dette er vi nødt til sammen å diskutere hvordan vi håndterer ressurssituasjonene, sier Birkenhagen.