Nyheter

To av tre støtter streiken i staten

Ifølge en undersøkelse Respons Analyse har gjort for Akademikerne støtter 67 prosent av befolkningen Akademikernes og Unios streik i staten.

To av tre støtter streiken i staten
Respons Analyse har også spurt om Akademikerne og Unio bør få beholde egen tariffavtale i staten. Av de som har bestemt seg, sier nesten tre av fire ja til dette. Foto: Mikkel Moe
13. juni, 2024 – Oppdatert 16. juni, 2024

– Vi er veldig glade for god oppslutningen om streiken. Akademikere er glade i jobben sin, og har ikke for vane å ta på seg de gule streikevestene og trekke ut på gaten. Men streikeviljen har vært enorm og medlemmene våre sier at det er verdt å kjempe for tariffavtalen vår. Avtalen vår er det beste verktøyet vi har for å sikre uttelling for utdanning på lønnsslippen, sier Lise Lyngsnes Randeberg, leder i Akademikerne.

Respons Analyse har spurt i overkant av 1000 personer i befolkningen mellom 6. – 9. juni om i hvilken grad de støttet streiken til Akademikerne og Unio. 67 prosent svarte at de støttet streiken i noe, stor eller svært stor grad. 14 prosent svarte at de ikke visste. 12 prosent svarte at de støtten streiken i liten grad og kun 7 prosent svarte at de ikke støttet streiken i det hele tatt. 

Stor støtte til å beholde egen tariffavtale

Respons Analyse har også spurt om Akademikerne og Unio bør få beholde egen tariffavtale i staten. Av de som har bestemt seg, sier nesten tre av fire ja til dette.

– Det er viktig for oss alle at staten fungerer som den skal. Våre folk sørger blant annet for rikets sikkerhet, at maten vi spiser er trygg og for etterforskning og påtale i straffesaker. Skal staten klare å beholde og rekruttere de fagpersonene som er helt nødvendige for å klare dette, er det avgjørende at vi får beholde tariffavtalen vår, sier Randeberg.