Nyheter

Elisabet Haugsbø valgt til ny president i Tekna

Den tidligere visepresidenten ble valgt til president på foreningens representantskapsmøte i helgen. Hun overtar vervet etter Lars Olav Grøvik.
Elisabet Haugsbø valgt til ny president i Tekna
Haugsbø ble søndag 11. juni valgt til vervet som øverste politiske leder i Tekna for de neste to årene. Foto: Vegard Stien
12. juni, 2023 – Oppdatert 12. juni, 2023

Haugsbø har vært visepresident i Tekna i to år. Nå ser hun frem til å ta fatt på rollen som president av den største medlemsforeningen i Akademikerne, med 102 000 medlemmer som jobber innenfor teknologiske og naturvitenskaplige yrker. 

– Samfunnet står overfor enorme omstillinger innen digitalisering og det grønne skiftet. Tekna organiserer mange av de som utvikler løsningene og driver disse store endringene. Arbeidstakerne må derfor kunne lære hele arbeidslivet. Dessuten må flere lærere og unge bli interessert i teknologi, realfag og naturvitenskap. Vi trenger svært mange flere av dem i fremtiden, men nå går utviklingen feil vei, uttaler Haugsbø i forbindelse med at hun ble valgt til ny Tekna-president.

En av de viktigste kampsakene hennes er det organiserte arbeidslivet. 

– Vi kan ikke ta det for gitt at vi klarer å opprettholde tilliten og effektiviteten i samfunnet vårt. Den norske modellen krever at partene er i god dialog, samarbeider, og at arbeidstakerne organiserer seg, sier hun. 

Haugsbø er fra Sunnfjord, er utdannet innenfor teknisk kybernetikk ved NTNU og har flere års erfaring som tillitsvalgt. Med sine 37 år er hun den yngste Tekna-presidenten i foreningens 150 år lange historie. 

37-åringen har jobbet som digital sikkerhetssjef i konsulentselskapet Zebra samtidig som hun har vært visepresident. Hun har tidligere jobbet som digital sikkerhetskonsulent i Det Norske Veritas, vært head of data i Aker-systemet, har en fortid som etisk hacker og har flere ganger blitt kåret til en av Norges fremste teknologikvinner, senest i år. 

Med seg i Teknas nye hovedstyre har Haugsbø Christopher Hoen, Margrethe Esaiassen, Tove Ringerike, Sigurd Sagen Vildåsen, Emil Nygaard Nilsen og Krister Nyløkken.