Nyheter

Christer Wiik Aram ny nestleder i Akademikerne stat

Den nye nestlederen har over åtte års fartstid fra Akademikerne stat, og overtar vervet etter Julius Okkenhaug.

Christer Wiik Aram ny nestleder i Akademikerne stat
– Jeg er veldig glad for tilliten fra utvalget og ser frem til å ta fatt på oppgaven som nestleder, sier Christer Wiik Aram. Foto: Samfunnsviterne
01. februar, 2023 – Oppdatert 01. februar, 2023

Christer Wiik Aram ble valgt på et ekstraordinært utvalgsmøte i Akademikerne stat onsdag, og går dermed inn i ledelsen med leder Kari Tønnessen Nordli. Tidligere nestleder Julius Okkenhaug ble i januar valgt til nestleder i Akademikerne kommune, og hans verv ble dermed ledig.

– Jeg er veldig glad for tilliten fra utvalget og ser frem til å ta fatt på oppgaven som nestleder. Dette er et utvalg og et område jeg kjenner godt gjennom mange år som medlem, og jeg er veldig motivert til nå å gå inn i ledelsen, sier Wiik Aram.

Han har vært Samfunnsviternes representant i Akademikerne stat i flere perioder, og har representert utvalget i flere nedsatte arbeidsgrupper, og deltatt aktiv i arbeidet med tariffrevisjoner.

– Akademikerne får stadig flere medlemmer i staten, og det er motiverende for arbeidet vårt videre. Vi skal fortsette å jobbe hardt for lønns- og arbeidsvilkårene til en stor og viktig gruppe høyt utdannede, sier Wiik Aram. 

Wiik Aram er samfunnsviter, har vært akademikertillitsvalgt ved Universitetet i Oslo i flere år, og har siden 2015 vært ansatt som rådgiver i Samfunnsviternes sekretariat.