Nyheter

– Studentene går lysere tider i møte

Regjeringen gir studentene dispensasjon fra meteren og fjerner hjemmekontorpåbudet. Det er Akademikerne fornøyde med.

-- Studentene går lysere tider i møte
01. februar, 2022 – Oppdatert 01. februar, 2022

- Vi er lettet over at studentene kan komme tilbake til campus. Det trenger de etter mer eller mindre to år bak skjermen på hyblene. Det har vært tøft for både studenter og undervisere å ikke ha fysisk undervisning, sier konstituert leder i Akademikerne Lise Lyngsnes Randeberg. 

Mange studenter har slitt psykisk under pandemien. Det har vært tøft å tilbringe mye tid i kollektivet eller på hybelen og ha lite sosial kontakt på fritiden.

– Vi har vært veldig bekymret for den psykiske helsa til studentene, og at mange kunne gi opp studiene. Nå går de lysere tider i møte både sosialt og faglig. 

Akademikerne mener det er viktig å gi studentene dispensasjon fra meteren for å gi dem en mer normal hverdag. 

– Dette er det femte semesteret med koronarestriksjoner. Det er veldig mange studenter som ikke har hatt et eneste normalt semester i løpet av utdanningen. Studentene både fortjener og trenger å få en normal hverdag nå, sa Randeberg til VG i forkant av lettelsene.

Ut fra hjemmekontorene

Allerede onsdag kan folk vende tilbake til kontorene fra kjøkkenbordene og kjellerstuene hvis de ønsker.

– Det er helt riktig å lette på hjemmekontorpåbudet nå. Mange har knapt jobbet fra arbeidsplassen sin på nærmere to år. Krisen har vist oss at det er mulig å få jobben gjort på hjemmekontor, men våre undersøkelser viser at mange har savnet både det sosial og faglige miljøet på arbeidsplassen – spesielt de unge, sier Randeberg. 

Mange høyt utdannede ønsker å fortsette å jobbe delvis hjemmefra også etter pandemien. For Akademikerne er det viktig at hjemmekontor må være frivillig og opp til partene selv å avtale nå som regjeringen har fjernet hjemmekontorpåbudet. 

LES OGSÅ: