Nyheter

Skal bli kortere vei fra idé til produkt

Det næringsrettede virkemiddelapparatet skal hjelpe bedrifter som vil skape noe nytt, vokse og skalere, og nå internasjonale markeder. Næringsministeren lover et enklere, mer brukerorientert og grønnere virkemiddelmiddelapparat for næringslivet.

Skal bli kortere vei fra idé til produkt
Næringsministeren Jan Christian Vestre i samtale med og ledere for det statlige virkemiddelapparatet.
15. desember, 2022 – Oppdatert 16. desember, 2022

- Vi trenger grundere og virksomheter som vil skape noe nytt og staten er en viktig fødselshjelper. Et mer brukerrettet virkemiddelapparat som gir hjelp raskere og når det er etterspurt kan bidra til at det går raskere fra ide til ferdig produkt, sier Lise Lyngsnes Randeberg, leder i Akademikerne.

Næringsminister Jan Christian Vestre lanserte i går det «nye» virkemiddelapparatet. Mange statlige virksomheter tilbyr ulike ordninger og programmer som lån, tilskudd, garantier og ulike kompetansetiltak, for å hjelpe næringslivet med FoU, etablering, vekst, skalering og eksport. Sammen skal de nå sette kunden i sentrum og bygge et mer sømløst møte med virkemiddelapparatet, bygge bredere programmer og prioritere grønne prosjekter. 

Akademikerne har deltatt i referansegruppen til prosjektet og har hatt en bred og god prosess med medlemsforeningene for å samle erfaringer og innspill. Særlig har Tekna og Naturviterne bidratt med gode og konstruktive innspill. 

- Dette er veldig spennende, og sammenfaller godt med de innspillene vi har fått fra våre medlemmer og som vi har gitt i prosjektarbeidet. Takk til alle som har bidratt. Vi vil følge utålmodig med på implementeringen og tror dette vil bidra til et enklere, mer effektivt og grønnere virkemiddelapparat, sier Akademikernes leder Lise Lyngsnes Randeberg. 

Les mer om det nye virkemiddelapparatet og tiltakene