Nyheter

Ny avtale for styrket arbeidslivsrelevans i høyere utdanning

Denne uken signerte partene i arbeidslivet, de frivillige organisasjonene, Universitets- og høgskolerådet og Kunnskapsdepartementet en intensjonsavtale som skal gi mer samarbeid mellom arbeidslivet og høyere utdanning.

Ny avtale for styrket arbeidslivsrelevans i høyere utdanning
Tirsdag ble avtalen lansert på Universitetet i Oslo, hvor statsråd Henrik Asheim serverte kake med signaturpartenes underskrifter og understrekte viktigheten av godt samarbeid.
28. september, 2021 – Oppdatert 28. september, 2021

Hvordan høyere utdanning møter arbeidslivets kompetansebehov er avgjørende for omstilling. Tirsdag ble intensjonsavtalen lansert på Universitetet i Oslo, hvor statsråd Henrik Asheim serverte kake med signaturpartenes underskrifter. Han understreket viktigheten av godt samarbeid.

Nestleder Lise Lyngsnes Randeberg deltok på lanseringen på vegne av Akademikerne. Hun mener at det blir viktig å mobilisere til et enda mer systematisk og bredere samarbeid for å styrke arbeidslivsrelevansen i høyere utdanning. 

Partene i arbeidslivet, de frivillige organisasjonene, Universitets- og høgskolerådet og Kunnskapsdepartementet har signert intensjonsavtalen som skal gi mer samarbeid mellom arbeidslivet og høyere utdanning. Foto: Joakim Østbye

- Samtidig er det viktig å huske at solid fagkompetanse aldri går av moten. Det kortsiktige arbeidslivsbehov må ikke overstyre behovet for en grunnutdanning som gir solide fagkunnskaper og ferdigheter. Forpliktende samarbeid med arbeidslivet, oppskalering av praksisplasser og endrede undervisningsopplegg er mer ressurskrevende enn forelesninger for store studentkull. Utdanningsinstitusjonene må derfor få de rammene og ressursene de trenger for å kunne øke arbeidsrelevansen i utdanningene dersom vi for alvor mener dette er viktig, understreker Randeberg.

Les avtalen her.