Nyheter

Forhandlingene i Samfunnsbedriftene er i gang

- Vi forventer reelle lokale forhandlinger og en klar reallønnsvekst for våre medlemmer i samfunnsbedrifter som går bra, sier Akademikernes forhandlingsleder Sonia Monfort Roedelé.

Forhandlingene i Samfunnsbedriftene er i gang
Frie lokale forhandlinger er viktig for Akademikerne. Det er et virkemiddel for å beholde og rekruttere dyktige medarbeidere, understreker Sonia Monfort Roedelé.
01. juni, 2021 – Oppdatert 01. juni, 2021

I formiddag starter de sentrale forhandlingene i Samfunnsbedriftene. Tariffområdet består av kommunale og interkommunale selskaper som løser samfunnsoppgaver innen blant annet helse, omsorg, energi, renovasjon, vann og avløp, brann- og redning, IKT og samferdsel. 

Mange av Akademikernes medlemmer har samfunnskritiske funksjoner og har bidratt til at disse er opprettholdt også i koronaåret.

- Det er stor rift om høyt kvalifiserte arbeidstakere. Samfunnsbedriftene må bruke oppgjøret til å verdsette kunnskap og ivareta fagmiljøer de trenger for å løse oppdraget sitt, sier Roedelé.

Akademikerne går til forhandlingsbordet med krav om frie lokale forhandlinger i tråd med tariffavtalen, og forventninger om reallønnsvekst lokalt.

- Lønn må brukes som et aktivt virkemiddel både for å rekruttere og beholde arbeidstakere, sier Roedelé.

Det er viktig for Akademikerne at lønnsdannelsen skjer lokalt og at det ikke legges inn sentrale føringer for de lokale forhandlingene for organisasjonens medlemmer i tariffområdet.

Fristen for å komme til enighet er onsdag 2. juni kl 24.

Les også: