Nyheter

- Får konsekvenser for hvem som får muligheten til å studere

Akademikernes leder Kari Sollien og studentleder i Juristforbundet, Nasjida Noorestany, er skuffet over at studiestøtten ikke økes.

- Får konsekvenser for hvem som får muligheten til å studere
Kari Sollien (t.h.) og Nasjida Noorestany (midten) i intervju med VG på Løvebakken. Det er forventninger til at den nye regjeringen gjør endringer og hever studiestøtten. Foto: Victoria Wilden
12. oktober, 2021 – Oppdatert 12. oktober, 2021

Studentene har fått stadig svakere kjøpekraft de siste årene. Akademikerne har over lang tid krevd at studiestøtten heves til 1,5 G, som tilsvarer rundt 160 000 kroner. Det er økning på rundt 33 000 kroner årlig.

Les VG-intervju med Kari Sollien og Nasjida Noorestany her.

Les Kari Solliens kommentar til budsjettet i Khrono.

Solberg-regjeringen gjør ingenting med studiestøtten utover å justere for prisvekst. 

- Vi er skuffet over at regjeringen heller ikke i år prioriterer studentene. Finansminister Jan Tore Sanner sa i dag tidlig at han var mest fornøyd med utdanningsbudsjettet, men her kommer det i praksis ingenting. Studentene har fått stadig dårlige råd, og det får konsekvenser for hvem som faktisk får en utdannelse, sier Sollien. 

I dag er flertallet av studentene er helt avhengig av å jobbe ved siden av studiene eller å få støtte hjemmefra. Hun forventer at Arbeiderpartiet og Senterpartiet øker støtten når de legger sin hånd på budsjettet i november. 

- Kamp mot ulikhet bidro til valgseier for de rødgrønne. Utdanning er det aller viktigste for å motvirke forskjeller. Senterpartiet og Arbeiderpartiet må øke støtten til 1,5 G hvis de mener alvor med sin kamp mot ulikhet.

- Vi er skuffet over at regjeringen heller ikke i år prioriterer studentene