Nyheter

Delta med ditt klimabrøl

Årets klimabrøl blir en kunstinstallasjon som avdukes foran Stortinget i august. Akademikerne oppfordrer alle medlemmer til å bidra med sine brøl for en grønnere verden.

Delta med ditt klimabrøl
Akademikerne oppfordrer alle medlemmer til å delta i markeringen.
28. juni, 2021 – Oppdatert 28. juni, 2021

- Regjeringen og Stortinget er avhengig av støtte i befolkningen og organisasjonslivet for å gjennomføre gode og langsiktige klima og miljøtiltak. Vi støtter Klimabrølet og oppfordrer våre medlemmer til å stemme i og brøle, sier leder i Akademikerne Kari Sollien.

Klimabrølet er en partipolitisk uavhengig forening. Ved å delta under årets klimabrøl støtter man kravet om en politikk som gjør at vi kan begrense global oppvarming til godt under to grader i tråd med Parisavtalen, og sikre mer natur slik Det internasjonale naturpanelet anbefaler

Et fire år langt brøl er målet med prosjektet. De digitale brølene skal spilles av i hele den neste stortingsperioden, gjennom en installasjon som har premiere 27. august foran Stortinget, og på nett.

For å lage et fire år langt brøl trengs over to millioner deltakere. Skal klimabrølet oppnå dette må 1000 organisasjoner og bedrifter engasjeres til å brøle.