Nyheter

Thomas Hylland Eriksen mottok Akademikerprisen

- Jeg har et fagmiljø som alltid har vært generøst, støttende og nysgjerrig. Vi har det stort sett hyggelig. Det skal man ikke undervurdere betydningen av, sa Thomas Hylland Eriksen da han mottok Akademikerprisen torsdag.

Thomas Hylland Eriksen mottok Akademikerprisen
Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø overraskte prisen til Thomas Hylland Eriksen. TIl høyre: Juryleder, Merete Nilsson. Foto: Ingvild Baltzersen Sund
17. oktober, 2019 – Oppdatert 23. oktober, 2019

Sosialantropologen mottar prisen for sin forskning og forskningsformidling.

- Med en imponerende forsknings- og formidlingsevne og med en svært sentral stemme i det norske ordskiftet, er Thomas Hylland Eriksen en verdig vinner av Akademikerprisen 2019, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø, som sto for prisoverrekkelsen.

Akademikerprisens jury fremhever at Thomas Hylland Eriksen har bidratt til økt innsikt i temaer som globalisering, nasjonalisme, identitet og etnisitet. Han har også markert seg med sitt arbeid på klima og miljø. «Forskningen illustrerer på en god måte verdien av samfunnsvitenskapen i vår tid, nemlig overblikket og se trender i en sammenheng», skriver juryen. 

- Den offentlige samtalen hadde ikke vært den samme uten Thomas Hylland Eriksen. Han er Norges fremste akademikere uansett fagfelt og han har også gjort seg svært godt bemerket internasjonalt, sa juryleder Merete Nilsson under seremonien.

Akademikerprisen tildeles personer som har utmerket seg med sin forskning og kunnskapsformidling. Akademikerne står bak prisen som ble etablert i 2008.