Nyheter

Ny rapport: Plattformsøkonomi og mulighetene for høyt utdannede

2. september lanserer Akademikerne sammen med sine nordiske søsterorganisasjoner rapporten «The knowledge-intensive platform economy in the Nordic countries» i Malmø i Sverige.

Ny rapport: Plattformsøkonomi og mulighetene for høyt utdannede
Plattformsøkonomien er foreløpig liten, men vokser. Illustrasjonsfoto: colourbox
21. august, 2019 – Oppdatert 09. september, 2019

Den aller første analysen av den nordiske kunnskapsintensive plattformøkonomien er her. I alle de nordiske landene blir plattformer for kunnskapsintensivt arbeid brukt som et supplement eller en ny måte å jobbe på. Plattformene er foreløpig ikke en stor del av arbeidsmarkedet — bare mellom 0,3 prosent og 2,5 prosent av den nordiske arbeidsstyrken jobber i dag via plattformer. Men plattformene er i ferd med å vinne større terreng, og kan potensielt kreve et et tilpasset rammeverk for de nye måtene å jobbe på. 

I rapporten undersøker Samfunnsøkonomisk analyse og Fafo de nordiske plattformene, for å undersøke mulighetene som ligger i plattformene og hva de vil ha å si for de nordiske landene.

Last ned rapporten.

Se konferanseprogrammet her.

Les mer om rapporten.

Prosjektet er finansiert av Nordic Innovation og Akademikerne Danmark, Akademikerne Norge, Akava Finland, BHM Island og Saco Sverige, og gjennomført av Samfunnnsøkonomisk analyse og Fafo.

Hør hva tre danske gründerne forteller om sine plattformselskaper:

Meploy: CEO og grunnlegger Michael Bugaj.
Vocali.
Worksome: CEO og grunnlegger Morten Petersen.