Nyheter

Akademikerne vokser!

Det siste året har antall medlemmer i Akademikerne vokst med 2,7 prosent. Best er tallet for privat sektor, der økningen har vært på hele 11,1 prosent. – Jeg ser på medlemskapet som en forsikring, sier lektor Sigrun Eggereide, nyvervet medlem.

Akademikerne vokser!
Sigrun Eggereide fra Oslo har jobbet som lektor siden august 2018. Hun var medlem av Lektorstudentene før hun ble ordinært medlem.
20. februar, 2019 – Oppdatert 20. februar, 2019

I alt hadde Akademikerne 208 597 medlemmer 1. januar 2019.

Eggereide er lektor ved Wang videregående skole, og et av de nye medlemmene i Lektorlaget. Hun har allerede fått hjelp av fagforeningen i forbindelse med jobbstart, og mener hun har god nytte av medlemskapet.

- Jeg ser på det litt som forsikring. Hvis jeg alt går på skinner på jobben og det ikke er problemer, er det likevel fint å vite at jeg kan få hjelp hvis jeg for eksempel skal bytte jobb eller det er noe annet jeg lurer på, sier 25-åringen.

I tillegg til for privat sektor har medlemsveksten i Oslo kommune vært god. Der har økningen vært på 9,1 prosent. I kommunal sektor ellers er økningen på 4,6 prosent.

- I et arbeidsmarked som endrer seg raskt er jeg overbevist om at det lønner seg å stå sammen. Står vi sammen, står vi sterkere. Er vi mange på laget får vi lettere gjennomslag for de rettighetene vi kjemper for, sier leder i Akademikerne, Kari Sollien.

De siste årene har organisasjonsgraden, andelen som er med i en av landets fagforeninger, gått ned. Hos Akademikerne peker pila oppover, men vi har ambisjoner om å tiltrekke oss flere studenter.

- Vi skal jobbe enda hardere for å vise oss frem som relevante for studentene. Det er en viktig gruppe for oss, sier Sollien.

Som student var Sigrun Eggereide medlem av Lektorstudentene. Hun tror mange studenter ikke er bevisste på hva de kan få ut av et fagforeningsmedlemskap.

- Jeg tror mange studenter kunne hatt nytte av å søke råd hos en fagforening. De er så lykkelige over å få jobb at de ikke stiller noen kritiske spørsmål. Da får man kanskje ikke helt det man har krav på, tror hun.