Nyheter

Akademikerne styrker medlemsfordelene

Akademikernes medlemsforeninger viderefører og forbedrer avtalene med Danske Bank og Storebrand. Samtidig lanseres Akademikerne Pluss – som betyr en økt satsning på medlemsfordeler.
Akademikerne styrker medlemsfordelene
16. november, 2018 – Oppdatert 13. desember, 2018

Forrige uke ble Akademikeravtalen med Danske Bank fornyet for tre år. Videreføringen av forsikringsavtalen med Storebrand ble avtalt i juni. Nyopprettede Akademikerne Pluss AS skal forhandle og følge opp medlemsfordelene.

- Vi er fornøyde med å ha inngått nye avtaler med Danske Bank og Storebrand. Det betyr forutsigbarhet og de aller beste betingelsene for akademikerfellesskapet. Avtalene har stor betydning for våre medlemmer, og fremover blir de enda bedre, sier Einar Espolin Johnson, administrerende direktør i Akademikerne Pluss, som representerer foreningene som benytter avtalene. 

Tekna, som hittil har brukt Gjensidige Bank, blir nå en del av Danske Bank-avtalen. Det betyr at over 90 prosent av medlemsmassen i Akademikerne er med på bankavtalen. Å få Tekna inn i avtalen gjør at Akademikerne kan tilby enda bedre vilkår. 

- Vi har gjennomført tøffe forhandlinger, som sikrer gode medlemsbetingelser til enhver tid. Hvitvaskingssaken i Danske Banks filial i Estland har fått mye oppmerksomhet i media. Det har derfor også vært viktig å forsikre oss om at Danske Bank følger opp saken på en god måte og ivaretar sitt samfunnsansvar, sier Espolin Johnson.

Informasjon om endringer i tilbudet blir kjent når avtalen trer i kraft, dvs. etter 1. januar 2019.

Akademikerne Pluss AS eies av 11 av foreningene i Akademikerne. Selskapet ble etablert 27. juni 2018, og har som formål å forhandle om og følge opp fordelsavtaler på vegne av foreningene og medlemmene.