Nyheter

Venstre-forslag vil styrke gründernes rettigheter

Akademikerne-leder Kari Sollien er svært fornøyd med at partiet nå foreslår å gi selvstendig næringsdrivende bedre pensjon.

Venstre-forslag vil styrke gründernes rettigheter
24. mars, 2017 – Oppdatert 13. desember, 2018

- Dette har vi jobbet for i mange år, og det er godt å se at det er politisk bevegelse for å gjøre noe, sier Kari Sollien, leder av Akademikerne. 

Venstre har lenge jobbet for å bedre selvstendiges pensjonsrettigheter og andre velferdsordninger. Nå har de fremmet et såkalt dokument 8‑forslag i Stortinget. For to uker siden vedtok også Høyre på sitt landsmøte en betydelig styrking av pensjonsrettighetene til de selvstendig næringsdrivende.

- Dette er et tydelig signal både fra det største regjeringspartiet og fra støttepartiet Venstre. Nå venter vi på at venstresiden også skal sette dette på agendaen. Denne saken er for viktig til å gjøres partipolitisk dragkamp ut av. Norge trenger flere gründere og da er vi nødt til å gjøre noe med rettighetene deres, sier Sollien.

Hele Venstres forslag kan du lese her.

Akademikerne arrangerte et frokostseminar om rettigheter for selvstendige før jul, hvor Menon la frem en rapport om forholdene. I den politiske debatten hadde ingen av partiene noe godt svar på hvorfor det skal være en forskjell mellom ansatte og selvstendige når det kommer til pensjon.

- Dette er en åpenbar urettferdighet som må rettes opp i snarest. det er et politisk ønske om mer innovasjon, og da kan ikke de grunnleggende rettighetene være så forskjellige mellom de selvstendige og lønnsmottakere som de er nå, sier Sollien.