Frokostseminar: De skjulte ressursene — humanistenes bidrag til innovasjon og verdiskaping

Akademikerne og Samfunnsviterne inviterer til frokostseminar om humanistenes betydning for verdiskaping på Sentralen 16. mai
16. mai, 2017 – Oppdatert 13. desember, 2018

Vi ønsker velkommen til et frokostseminar som vil vise deg verdien humanistene har for norske bedrifter og virksomheter. Innlederne vil fortelle om hvordan språkviterens tekster fører til at produktsalget går til himmels, og hvordan religionsviterens bakgrunn er avgjørende for flere klikk på bedriftens nettsider. Og hva har en humanist med cybersikkerhet å gjøre?

Kom på Sentralen 16. mai fra kl. 08.30−09.30 (frokost fra kl. 08.00). Vi gir deg svaret.

Innledere:

Tone Thingbø er executive director i EY (tidligere Ernst & Young) og er ansvarlig for EYs nordiske informasjonssikkerhetstjenester. Hun har mer enn 20 års operativ erfaring med sikkerhets- og krisearbeid. Tone er utdannet Cand.philol. ved UiO og Moskva, med statsvitenskap og russisk kultur. Hun har i tillegg en master of management-modul ved BI og sikkerhetsledelse ved NTNU. Tone har dessuten sjefskurs ved Forsvarets Høgskole. Tones nøkkelkompetanse er innen sikkerhetsledelse og ‑strategi, samfunssikkerhet og ISMS-implementering. Tone er også en erfaren foredragsholder.

Knut Melvær jobber med programmering og interaksjonsdesign. Han har en allsidig fagprofil med lang erfaring som frontend-utvikler og skribent ved siden av en spennende akademisk karriere. Han er utdannet religionsviter ved Universitetet i Bergen. Knut har jobbet mye med forskningsmetodologi og manøvrerer stødig mellom statistikk og innholdsanalyse. Han har også jobbet i over ti år som frilanser innenfor webutvikling og markedsføring på nett for kunder som EMI Music Norway, Universitetet i Bergen og Warner Music Norway. Knut har også vært forskningsspaltist i Klassekampen og Morgenbladet.

Heidi Bunæs Eklund er tilknyttet NTB Arkitekst. Dette er en stor leverandør av klarspråkstjenester til offentlig sektor og hjelper private virksomheter og organisasjoner med å finne sin språklige stemme både på nett og papir. I tillegg har de ekspertise på nyhetsspråk. Heidi er i sitt ess når hun får snakke om den gode jobbteksten. I snart 15 år har hun jaktet på skrivetipsene som gir leservennlige og effektive tekster, og hun deler mer enn gjerne sine erfaringer i kurs, workshoper eller større språkprosjekter. Heidi har hovedfag i nordisk språk og litteratur og har vært med i NTB Arkitekst siden oppstarten i 2003.

Ordstyrer: Ola M. Rydje, kommentator, Dagbladet.

Program
08.30Velkommen
Kari Sollien, leder i Akademikerne
08.35Ordstyrer får ordet
Ola Rydje, Dagbladet
08.40Innledning
Tone Thingbø, EY
08.50Innledning
Knut Melvær, Netlife Research
09.00Innledning
Heidi Bunæs Eklund, NTB Arkitekst
09.10Samtale mellom innlederne
09.20Spørsmål fra salen
09.25Avslutning
Merete Nilsson, leder i Samfunnsviterne
09.30Slutt