Nyheter

Akademikerne har rundet 200 000 medlemmer!

Siri Ag (27) er blant de nyinnmeldte. – Fagforeningen er nyttig når det dukker opp utfordringer i jobbsammenheng. Det har jeg allerede erfart, sier hun.

Akademikerne har rundet 200 000 medlemmer!
13. desember, 2017 – Oppdatert 13. desember, 2018

Denne måneden bikket Akademikerne, med sine 13 medlemsforeninger for folk med høy utdanning, for første gang 200 000 medlemmer.

- Det er en milepæl og vi skal jobbe beinhardt for å fortsette å vokse. I et arbeidsmarked som endrer seg raskt er jeg overbevist om at det er viktigere enn noen gang å være organisert i en fagforening, sier leder i Akademikerne, Kari Sollien.

Takknemlig for hjelp

Et av de nyeste tilskuddene til Akademikernes fagforeninger heter Siri Ag, som er medlem av Den norske veterinærforening (3339 medlemmer). 27-åringen jobber i Midt-Norsk Havbruk i Nord-Trøndelag, der målet blant annet er så skape best mulig fiskehelse.

- Ingen dag er lik, og det er en perfekt blanding av kontorarbeid og tid ute på sjøen. Jeg trives veldig godt.

Hun hadde mest sannsynlig jobbet et annet sted, hadde det ikke vært for råd fra Den norske veterinærforening,

- Jeg var student, og søkte etter min aller første jobb. Jeg fikk et jobbtilbud fra en klinikk.

Ag sendte kontraktsforslaget til jurist Mette Fredriksen i Den norske veterinærforening, og spurte om alt virket å være på stell hos denne arbeidsgiveren.

- Da fikk jeg fort beskjed om at om at kontrakten ikke var ok. Det var en del avvik, og en del forhold som ikke var som de burde være. Da takket jeg nei til jobben. Jeg fikk veldig god hjelp av foreningen, og jeg lærte mye av dette, sier hun.

Se Siri Ag fortelle hva hun får ut av å være fagorganisert.

Gir et faglig fellesskap

Ag mener fagforeningene er viktige for å ha noen å støtte seg på.

- Hvis man får problemer i arbeidslivet, eller trenger noen å diskutere med, er fagforeningene nyttige. Jeg benytter meg av fellesskapet Den norske veterinærforeningen gir.

Hun er medlem av en av foreningens fem underforeninger, Aquaveterinærenes forening. 

- På kurs og konferanser med dem er det lett å komme i kontakt med andre som står overfor de samme utfordringene som meg. Det gir et stort fiskehelsenettverk, og vi kan diskutere ulike temaer. Jeg har også noen å ringe til når jeg trenger å diskutere faglige problemstillinger.